Testausstandardi EN ISO 354

Luokitusstandardi EN ISO 11654, luokat A – E (A on paras)

 

Useiden verhokankaidemme akustinen vaimentavuus on testattu. Kankaiden vaikutusta voidaan vertailla testitulosten akustiikkaluokituksen avulla. Tehokkain vaikutus on luokan A kankailla. Painavat, paksuhkot ja ilmaa läpäisevät kankaat ovat usein akustisesti parhaita. Verholla ei voi toteuttaa äänieritystä, mutta sillä on mahdollista vähentää tilan kaikuisuutta ja vaimentaa ääniä.

 

Verhokankaan akustiikkaluokka voi olla esim. E tai D, jos kangas on asennettu testaustilaan suorana ilman poimutusta ja vasten seinän kovaa pintaa. Saman kankaan akustinen vaikutus paranee, kun kangasta poimutetaan ja asennus tehdään etäämmälle esim. 12 cm:n päähän kovasta pinnasta. Kankaan akustiikkaluokitus ei päde, jos verho asennetaan tilanjakajaksi. Blackout-pimennysverhokankaille ei yleensä tehdä akustiikkatestejä, koska pinnoitettu kangas ei juurikaan tuota akustista vaimennusta.

Jokainen tila vaatii yksilöllisen akustisen ratkaisun tilan käyttötarkoituksen mukaan. Testattujen kankaiden äänen vaimennuskykyä voidaan vertailla toisiinsa, mutta vaimennuksen todellinen yhteisvaikutus syntyy tilan mittasuhteista, kovista pinnoista ja kankaan asennustavasta sekä kankaan määrästä. Kaikilla verhoilla saa aikaan äänenvaimennusta tilaan, vaikka testi puuttuisi. Muutkin tekstiilit kuten verhoilut ja matot vaikuttavat akustiikkaan. Vaativissa kohteissa on syytä käyttää akustikon asiantuntemusta tilaan sopivan vaimennuksen suunnittelussa.

Materiaalikabinetin ääntä vaimentavien tekstiilien valikoima: Akustiset ratkaisut.

Osa kankaittemme testausraporteista löytyy mallistojen omilta sivuilta, osa raporteista toimitetaan pyydettäessä.

info(@)materialcabinet.com

©2020 by Materiaalikabinetti Oy /  Material Cabinet Ltd /  Finland