top of page

ÖKO-TEX® STANDARD100

Kansainvälinen tuotekohtainen Öko-Tex -sertifikaatti takaa, että tekstiilimateriaali on käyttäjälleen turvallinen ja haitta-aineeton. Tuotteet tutkitaan riippumattomassa tutkimuslaitoksessa. Sertifikaatti on voimassa vuoden kerrallaan.

Öko-Tex® Standard 100 -sertifiointia tekstiilille haettaessa tarkistetaan haitalliset aineet kuten kielletyt atsoväriaineet, formaldehydi, raskasmetallit, torjunta- ja palonsuoja-aineet sekä PH-taso. Öko-Tex -sertifioitu tekstiili ei allergisoi eikä sisällä syöpää aiheuttavia aineita. Standardin tiukat raja-arvot perustuvat osin EU:n REACH-asetuksen määräyksiin.

Laboratoriotesteissä huomioidaan tekstiilien aiottu käyttö. Mitä enemmän tekstiilituotteella on ihokosketusta, sitä tiukemmat raja-arvot kullekin tuoteryhmälle on.

 

  • Tuoteryhmä 1: Tuotteet vauvoille ja pikkulapsille

  • Tuoteryhmä 2: Tuotteet, jotka joutuvat suoraan kosketuksiin ihon kanssa

  • Tuoteryhmä 3: Tuotteet, joilla ei ole suoraa kosketusta ihoon

  • Tuoteryhmä 4: Kodintekstiilit 

STD100_EN_0000_OEKOTEX.jpg

REACH-ASETUS

Euroopan kemikaalivirasto ECHA:n antaman asetuksen tavoitteena on varmistaa tuotteiden käyttäjien turvallisuus ja ympäristön suojeleminen kemikaalien mahdollisesti aiheuttamilta riskeiltä. REACH-asetus käsittelee kemikaalien rekisteröintiä, arviointia, lupamenettelyjä ja rajoituksia. Asetus koskee mallistojemme materiaaleja ja niiden valmistusprosesseja.

Lue lisää:

Materiaaliemme Öko-Tex® Standard 100 -sertifikaatteja voit tilata Materiaalikabinetin kautta.

bottom of page