top of page

Kun tilaan tarvitaan 100 % pimennys, blackout-verhokangas on turvallisin valinta. Blackout-laadut on saatu täysin pimentäviksi sivelemällä kankaan taustaan valon läpäisyn estävä pinnoite. On huomioitava, että pinnoitteen takia blackout-verholla ei yleensä ole akustista vaikutusta.


Dimout-laatujen pimentävyys perustuu mustaan kuteeseen ja kankaan tiiviiseen mustan kuteen peittävään sidosrakenteeseen. Täydellistä pimentävyyttä ei kuitenkaan voida saavuttaa tällä tekniikalla. Dimout-laatujen yhteydessä voidaankin puhua hämärtävistä tai osittain pimentävistä kankaista. Tummat värit ovat huomattavasti pimentävämpiä kuin vaaleat sävyt, mikä on huomioitava erityisesti hotellihuoneissa.

 

Kun verholta vaaditaan sekä akustista vaikutusta että pimentävyyttä, dimout on oikea valinta. Dimout-laaduistamme suurin osa kuuluu akustiikkaluokkiin A, B tai C. A-luokan kankaat vaimentavat ääntä parhaiten. Verhokankaan peittävyys tarkoittaa läpinäkymättömyyttä mutta ei pimentävyyttä.

 

Kyseiset kankaat eivät pimennä mutta tarjoavat näkösuojan ja toisaalta päästävät valoa läpi. Näitä kankaita voi käyttää myös pimennettäviin tiloihin, kun verho vuorataan blackout-vuorikankaalla.

 

Eclisse blackout velvet
Edmund Bell Strata 21
Zanzibar Cobalt
bottom of page